Examens & Baanbewijs

Examens

Regelinstructie avonden en theorie-examens

Regelavonden duren 2 uur, examens 1 uur.
RegelinstructieExamen
  

De kosten bedragen €30. Dit is het totaalbedrag voor de instructie-avond en het theorie-examen tezamen. Dit bedrag moet voldaan worden aan het begin van de instructie-avond. De kosten voor een herexamen bedragen €15. Voor dit bedrag mag dan ook nogmaals de regelinstructie-avond bezocht worden.

Inschrijven kan uitsluitend door middel van de formulieren die op het informatiebord in de hal, bij de shop, hangen.

In geval van vragen kunt U contact opnemen met Uw professional Iain Forrester of met mevr. J.M.S.J.G. Soomers.


Baanbewijs

Het is op Hoenshuis mogelijk om je baanbewijs en daarna Handicap 54 (het vroegere GVB) te behalen via de Pro’s van Hoenshuis Golf Academy. De Academy werkt volgens een 9-stappen plan, dat ontworpen is door de NGF in samenwerking met PGA Holland (zie rubriek: informatie PGA Holland/ NGF). Dit traject staat open voor leden van Hoenshuis en voor golfers die niet aan een club zijn verbonden.

Hieronder worden de stappen 1 en 2 uitgelegd. Mocht u geïnteresseerd zijn in het totale 9-stappen plan klik dan op deze linkom de site van de NGF te bezoeken. Hoenshuis Golf Academy raadt nieuwe golfers aan om het officiële starters pakket aan te schaffen. Dit pakket is verkrijgbaar in de Golfshop van Hoenshuis. De kosten hiervoor bedragen € 49,50. Het aanschaffen van dit pakket is overigens geen voorwaarde om de lessen te kunnen volgen.

Stap 1

De eerste stap van dit plan is het behalen van het baanbewijs. Met dit bewijs kan men alleen spelen op de baan waar het bewijs behaald is. Om het baanbewijs te halen moet een nieuwe golfer zich aanmelden bij een van onze Pro’s voor een serie lessen. Alle basisvaardigheden komen hier aan bod. Na een minimum van 6 lessen van 1 uur moeten de meeste spelers de basisvaardigheden onder de knie hebben. Tijdens het praktijkgedeelte van de cursus moet de leerling zich inschrijven voor een van onze maandelijkse regel- en etiquette- instructieavonden (zie rubriek: Regel examen). Op een instructieavond worden de belangrijkste regels verklaard en wordt uitgelegd wat het begrip ‘etiquette op de golfbaan’ inhoudt. Daarna wordt men geacht, via zelfstudie, zich voor te bereiden op op het verplichte Regel- en eEiquette-examen. Het baanbewijs wordt door de Pro verstrekt na afloop van een baanles waarin de kandidaat aantoont op de eerste 4 holes een score van, maximaal, dubbel par te kunnen behalen.Na het behalen van het baanbewijs wordt de speler aangemeld bij de NGF (Nederlandse Golf Federatie) als lid. De kosten hiervoor bedragen € 16 per jaar. Hiervoor ontvangt de speler 6 maal per jaar het Golf Journaal, is WA verzekerd tijdens het spelen en ontvangt bovendien een NGF pas waarop vermeld staat dat hij/zij een baanbewijs heeft behaald, en een spaarpas. Het baanbewijs geeft toegang tot de baan waarop het bewijs behaald is en een groot aantal andere banen in Nederland.

Stap 2

De volgende stap is het behalen van Handicap 54. Dit gebeurt door het spelen van 9 holes onder begeleiding van een gekwalificeerde marker. De score die behaald moet worden is 18 Stableford punten uitgaande van een Playing Handicap van 54. Een gekwalificeerde marker is een speler met een EGA handicap. Voordat deze stap werd ingevoerd bestond het Golfvaardigheidsbewijs (GVB). Het is een speler toegestaan direct na het behalen van het Baanbewijs met deze stap te beginnen. Om deze stap gemakkelijker te maken verdient het aanbeveling bij een van de Pro’s een vervolgcursus te boeken (deel 2 van het stappen plan). Na het behalen van de handicap krijgt de speler een nieuwe (handicap ) pas van de NGF. Met deze pas is het mogelijk om op de meeste banen in binnen- en buitenland toegelaten te worden.Hoenshuis Golf Academy biedt een oplossing op maat om, rekening houdend met de wensen van de speler, gebaseerd op het stappenplan de vaardigheden van spelers verder te verbeteren.