FlightScope indoor simulator

Hoenshuis Golf Academy beschikt over een FlightScope indoor golf simulator. De apparatuur biedt diverse mogelijkheden om uw spel te verbeteren.

Wat is de FlightScope en wat kan u ermee?

De FlightScope maakt gebruik van een 3D doppler radar die uw balvlucht en swing registreert en analyseert. De data wordt door een  instructeur uitgelezen en gebruikt bij het verbeteren van uw swing of het optimaliseren van uw clubs. De FlightScope meet 21 verschillende parameters die hierbij kunnen worden gebruikt.

Custom fitting
Het kiezen van de juiste clubs is door het gigantische aanbod in clubs en shafts niet makkelijk. De gemiddelde speler kiest zijn uitrusting vaak op basis van gevoel of laat zich verkeerd adviseren. Met behulp van de FlightScope laten we u zen wat bijvoorbeeld een andere shaft doet voor uw spel, of meer of minder loft op de club. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende data zoals; [FlightScope-Golfbaan Spaarnwoude 2]

Ball Speed
Club Head Speed
Carry Distance
Smash Factor
Total Distance
Roll Distance
Spin Rate
Launch Angle

Na een uitgebreide test met verschillende clubs wordt er een rapport opgemaakt, waardoor u kunt zien welke club gemiddeld de beste prestatie levert. Z kunt u de juiste keuze maken, die gebasseerd is op feiten i.p.v. gevoel.

Voor meer informatie of het boeken van een les neem contact op met Iain Forrester.