Scroll to explore

De Baan

Aan de rand van het Limburgse Heuvelland te Voerendaal, nabij Parkstad en Maastricht, biedt Golf & Country Club Hoenshuis haar Leden en gastspelers een van de mooiste golfbanen van Zuid-Nederland.

Architecten Baron Paul Rolin en Wiel Snelder (landschap) zorgden voor het ontwerp van de karakteristieke Parkbaan, die werd geopend in 1987 en recent volledig gerenoveerd onder toezicht van architect Bruno Steensels.
 
Zacht glooiende fairways, mooie bomen, vijvers en beken, goed beschermde greens èn de baanlengte - 6.304m van de back tees - zorgen voor een uitdagende indeling van de holes. Deze vragen veelal om ‘course management’, getuige ook de Slope en Course Ratings van de baan. En op de tee van de geroemde én gevreesde ‘18e van Hoenshuis’ blijkt uit welk hout men echt is gesneden!
 
Het onderhoud van tees, fairways en greens gebeurt volgens hoge kwaliteitsstandaarden en in een visie om de impact op het milieu te minimaliseren. De baan is het gehele jaar open met zomergreens.
  
Ook gewaardeerd zijn de GolfShop en de uitgebreide oefenfaciliteiten van de Hoenshuis Golf Academy, met 3 putting greens, een overdekte en verlichte Driving Range en een 5 holes Pitch & Putt Course.
 
Het stijlvolle Clubhouse in de eeuwenoude carré-hoeve verwelkomt spelers na een ronde in een gezellige bar en restaurant, met een prachtig terras.