Duurzaam Beheer
Golf & Country Club Hoenshuis hecht veel waarde aan het aanbieden van een golfbaan van topkwaliteit, qua ontwerp alsook qua onderhoudsniveau. 

Tegelijkertijd is duurzaam golfbaanbeheer essentieel geworden en werkt Hoenshuis actief om haar ecologische voetdruk te minimaliseren, door de richtlijnen van het Committed to Green/GEO programma na te streven.

De Europese Golf Associatie (EGA), de Royal & Ancient Golf Club of St Andrews (R&A), de PGA European Tour, de Ladies European Tour, de Federatie van de Europese Golf Greenkeepers Associatie (FEGGA), de Federatie van Europese Golfbaanarchitecten, de Europese Vereniging van Golfbaanaccommodaties en de Europese Commissie ondersteunen 'GEO' vanuit de gedachte dat een goed natuur- en milieubeleid bevorderlijk is voor de golfsport.

Golfbaanbeheer maakt dus een noodzakelijke transitie door. Van beheer met weinig pesticiden naar geheel pesticidevrij beheer en veelal ook minder beregenen en bemesten; dit met behoud van de voor de golfsport zo essentiële speelkwaliteit.

Wat betekent dit concreet voor de kwaliteit van een golfbaan? Die wordt niet minder, maar op momenten wel anders. Met meer een 'fast and firm' karakter, zoals het in Angelsaksische landen wordt genoemd. De baan kan soms droger en gevlekter zijn, meekleuren met de seizoenen en minder gemanicuurd. Een stap terug naar de natuur, die voor golf meer leidend gaat worden.

Golf & Country Club Hoenshuis onderschrijft een duurzame toekomst.