Hole by hole

Hole 1
Hole 1
Een moeilijke lange par 4 om mee te beginnen. Een lange rechte afslag is nodig om de mogelijkheid te creëren met de tweede slag de green, die goed beschermd wordt door een bunker (Links), te bereiken. Een bogey op deze hole is voor de meeste spelers een goede score.
Hole 2
Hole 2
‘Long hitters’ kunnen, op deze korte dogleg (rechts) par 4, met een goede afslag een korte ‘approach’ overhouden naar deze lange, smalle en glooiende green. De ‘birdie-kans’ is er maar het kan zomaar een bogey worden.
Hole 3
Hole 3
Hole 3 Een afslag links naar de linkerkant van de fairway geeft u een goed zicht op de green. Een goede tweede slag brengt een par op deze, volgens de stroke index, 17, gemakkelijke hole binnen bereik.
Hole 4
Hole 4
Een hoog liggende tee biedt een mooi overzicht van deze prachtige par 4. Een centraal liggende bunker dwingt de spelers een keuze te maken, speel na links naar de ruimte en houd een moelijkere lijn naar de green over of een afslag naar het smaler stuk fairway op de rechterkant om een makkelijke approach over te houden. Afhankelijk van uw standaard een kort of lang ijzer naar de green, die best wat verborgen breaks herbergt.
Hole 5
Hole 5
De eerste par 3 is direct een moeilijke. Door de heuveltjes links en rechts wordt de wind, die (bijna) altijd tegen is versterkt. Neem gerust een ijzertje meer. De green is een soort walvis rug, een 3-putt is zo gemaakt. De green is beschermd door een grote bunker op de rechterkant, links van de green is een diepe kuil dat resulteerd in een moeilijke pitch slag.
Hole 6
Hole 6
Na de herindeling is deze par 5 wel de parel van de baan geworden. De grote waterpartij blijft trekken. De gigantische bunker links houdt van ballen. Kortom een hole om je te kunnen tonen, of te leren waar je nog aan moet werken. De green, met twee niveaus, is moeilijk te bespelen. Naar beneden putten is vaak te snel en naar boven regelmatig te kort.
Hole 7
Hole 7
Met deze index natuurlijk een moeilijke hole. De grens van Out of Bounds, rechts, ligt niet al te ver binnen de grens van de aanplant. De bosjes links zijn nu zover opgeschoond dat de bal verliezen er moeilijk wordt. Wel kost het een slag wanneer je ertussen ligt. De heuvel achter de fairway bunker links belemmert het zicht op de green bij een afslag op links. En ja … de bunkers … zij beschermen de green goed. De ruimte ertussen is klein.
Hole 8
Hole 8
Voor veel spelers een zeer uitdagende par 3. De linkerkant van de green is beschermd door een diepe bunker en als je de green op de rechterkant mist springt de bal vaak 25 meter van de green. Met een overheersende wind van links is dit geen makkelijke par 3.
Hole 9
Hole 9
Een links van de fairway bunker geplaatste afslag rolt meestal goed door. Hierdoor kan met de tweede slag flinke terreinwinst worden geboekt, zonder veel risico. De ingang naar de green, tussen de bunkers door, is ruim genoeg. Wanneer de vlag achterop staat, op het hoge gedeelte, is putten een avontuur. Houdt u wel rekening met het feit dat er over de gehele lengte van de hole aan de rechterkant out of bounds is, of …misschien kunt u dat beter niet doen.
Hole 10
Hole 10
De smalle fairway met een waterhindernis aan de rechterkant vraagt om een lange eerste slag. De bal neigt ertoe om het water in te rollen als een te korte afslag aan de rechterkant landt. De linkerkant is iets veiliger. Het is goed om te weten dat aan de rechterkant van de green nog een waterhindernis ligt, die deels doorloopt tot ongeveer midden voor de green.
Hole 11
Hole 11
Een interessante par 5. Een goede afslag midden op de fairway biedt de meeste golfers een kans op een goed resultaat. Echte ‘longhitters’ willen graag hun afslag rechts van de fairwaybunker aan de linkerkant laten landen, om zo een stukje helling omlaag mee te pakken. De meeste spelers kunnen voor ze hun tweede slag spelen, even genieten van het uitzicht. De waterhindernis is inmiddels tot halverwege de fairway doorgetrokken. Een keuze moet gemaakt worden. Erover of toch maar ervoor?
Hole 12
Hole 12
Op deze hole heeft u dikwijls wind mee. Het plateau is bereikbaar. Het is wel belangrijk om de afslag aan de linkerkant te houden. Doet u dat niet dan kunnen de bomen aan de rechterkant van het plateau een probleem vormen voor de tweede slag. De green is redelijk vlak en wordt beschermd door bunkers.
Hole 13
Hole 13
De ‘Tigerline’ ligt links. Voor de meeste spelers is rechts een wat betere oplossing. Aan de linkerkant kunnen bomen hinderen bij het wagen van een poging om de green te halen met de tweede slag. Dat laatste is, hoe dan ook, niet gemakkelijk. De green wordt door bunkers goed beschermd maar is, zodra je erop ligt, niet te moeilijk.
Hole 14
Hole 14
Een ‘dogleg’ naar rechts. Een veilige afslag ligt midden op de fairway. Afhankelijk van de positie kunt u nu over de hoek of direct naar de green met uw tweede slag. Bedenk wel dat ballen die voor de green landen, de neiging hebben om naar rechts weg te rollen. En ja, daarom ligt daar een grote bunker. Sla niet ‘door de green’, want achter de green is out of bounds, terwijl aan de rechterkant een sloot ligt.
Hole 15
Hole 15
Volgens de stoke-index de gemakkelijkste hole, maar velen denken daar anders over… Een moeilijke par 3 waar je voldoende lengte moet hebben om over het water te spelen en op de green te komen. De lijn tussen de bunker links en de waterkant is veilig maar moeilijk. De lengte van de hole, 175 m (van wit) , is echt wel moeilijker dan de stroke index 18, doet vermoeden. Het is een van de ‘waterholes’ waar het hindernis achter de green tot oneindig is. Er ligt een dropping zone links achter de bunker.
Hole 16
Hole 16
‘Bezint eer ge begint…’. Een goed motto om te overwegen voor u afslaat. Het landingsgebied is vrij smal. De kreet ‘Fore!!!!!’ voor spelers op de afslag van hole 15 is een van de meeste gehoorde kreten op deze hole. De kreet voor de ballen die links out of bounds gaan is een andere. Kortom: ‘Let op!’ De tweede slag ‘ergens op de fairway’, kort van de bosjes links, zal u in staat stellen in 3 slagen op de green te zijn. Daarna is het aan uw putter.
Hole 17
Hole 17
Een korte par 4 in een fraaie omgeving. Links van het midden, ter hoogte van de eerste wilg boom , is een mooie uitgangspositie om de green aan te vallen. De green is grote een heeft twee niveaus, als de green rechts voor op ligt moet je kiezen tussen over de vijver te slaan of veilig links te gaan. In de zomer is ‘te lang zijn’ bij de afslag hier geen goed idee. Het water komt behoorlijk de fairway in.
Hole 18
Hole 18
In de film ‘Tin Cup’, met Kevin Costner en Don Johson, verloor de leider in het klassement zijn voorsprong door ‘enkele’ ballen in het water te slaan. Ook deze 18e hole heeft wat dat betreft een reputatie. Hier werd menige goede scorekaart tot een ‘vodje’. U hoeft zich echt niet te schamen indien u hier de route richting putting green kiest. Beschikt u over voldoende vertrouwen, ga er dan gerust voor. Als het lukt is het zeer bevredigend. U loopt dan vederlicht langs uw volgende stop. Het terras!
Pro tips