Theorie Examen & Baanbewijs

Baanbewijs & Handicap 54


Tijdens of na het Hoenshuis 'Start to Golf' Pakket dient u het Baanbewijs en Handicap 54 te behalen.

De Academy werkt volgens een 9-stappen plan, dat ontworpen is door de NGF in samenwerking met PGA Holland.
Hieronder worden de stappen 1 en 2 uitgelegd. Mocht u geïnteresseerd zijn in het totale 9-stappen plan, kijk dan op de site van de NGF.

Stap 1 | het behalen van het Baanbewijs
Alle basisvaardigheden komen hier aan bod. Na een minimum van 6 lessen van 1 uur moeten de meeste spelers de basisvaardigheden onder de knie hebben. Tijdens het Start to Golf Pakket moet de leerling zich inschrijven voor een van onze maandelijkse regel- en etiquette- instructieavonden*. Het baanbewijs wordt door de Pro verstrekt na afloop van een baanles waarin de kandidaat aantoont op de eerste 4 holes een score van, maximaal, dubbel par te kunnen behalen. Na het behalen van het baanbewijs wordt de speler aangemeld bij de NGF (Nederlandse Golf Federatie) als lid. De kosten hiervoor bedragen € 19 per jaar. Hiervoor ontvangt de speler 6 maal per jaar het Golf Journaal, is WA verzekerd tijdens het spelen en ontvangt bovendien een NGF baanbewijspas. 

*De kosten voor de instructie-avond en het theorie-examen bedragen €30. Dit bedrag moet voldaan worden aan het begin van de instructie-avond. De kosten voor een herexamen bedragen €15. Voor dit bedrag mag dan ook nogmaals de regelinstructie-avond bezocht worden.
Inschrijven kan door middel van de formulieren die op het informatiebord in de hal, bij de shop, hangen.
In geval van vragen kunt U contact opnemen met Head Pro Iain Forrester of met mevr. J.M.S.J.G. Soomers.

Stap 2 | het behalen van Handicap 54
Dit gebeurt door het spelen van 9 holes onder begeleiding van een gekwalificeerde marker. De score die behaald moet worden is 19 Stableford punten uitgaande van een Playing Handicap van 54. Om deze stap gemakkelijker te maken verdient het aanbeveling om Lid te worden van de Club, om te oefenen en om bij een van de Pros vervolglessen te boeken. Na het behalen van de handicap krijgt de speler een nieuwe (handicap) pas van de NGF. Hoenshuis Golf Academy biedt een oplossing op maat om, rekening houdend met de wensen van de speler, gebaseerd op het stappenplan de vaardigheden van spelers verder te verbeteren.