Clubleven
Leden van Golf & Country Club Hoenshuis genieten het gehele jaar van een schitterende en uitdagende golfbaan, prachtige Clubhouse faciliteiten en een dynamisch Clubleven rondom talrijke sportieve en sociale activiteiten.

Gevordere of beginnende speler, jong of minder jong, veel of weing tijd, ontspanning of prestatief, man of vrouw: Hoenshuis biedt voor ieder wat wils. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende activiteiten waar u als Lid toegang tot heeft. Welkom !
Week- Weekend- & Avondwedstrijden
Golf & Country Club Hoenshuis biedt haar Leden tal van wedstrijden. Het hele jaar door, in de week en in het weekend, tijdens de avond en op 9 of 18 holes. Van gezelligheidswedstrijden tot clubkampioenschappen. Met verschillende spelformules en regelmatig een mooie prijzentafel. Voor elke agenda en ieder spelniveau. De organisatie van deze wedstrijden, die voor alle Leden toegankelijk zijn, ligt bij de Wedstrijdcommissie.
Dames
De Damescommissie organiseert iedere dinsdagochtend tussen maart en oktober een golfwedstrijd voor alle dames van de Club. Dit is de zogenaamde Damesdag. Op de wedstrijddagen zorgt de Commissie voor een leuk thema. We organiseren qualifying competities, wedstrijden met verschillende spelvormen en maandelijks wordt er samen genoten van de culinaire inspanningen in het Clubhuis.

Sportiviteit, harmonie en gezelligheid staan voorop!
Senioren
Donderdag is de vaste Seniorendag op Hoenshuis. De wedstrijden van de senioren staan open voor alle leden vanaf 50 jaar, zowel dames als heren, met een handicap registratie.
 
Van maart t/m oktober organiseren we vanaf 9 uur een wedstrijd over zowel 9 als over 18 holes.
De wedstrijdvormen van deze wedstrijden zijn zeer gevarieerd. Zo spelen we bijvoorbeeld hidden holes, vlaggen wedstrijd, 4 stokken wedstrijd, scramble, greensome, foursome, individuele stableford wedstrijden.
De 9 individuele stableford wedstrijden zijn qualifying en hiervan tellen de 7 beste resultaten mee voor de golfster/golfer van het jaar prijs.
Medio juli organiseren we een special member invitation wedstrijd, waarbij u zelf kunt bepalen met welk ander senior lid van Hoenshuis u samen wilt spelen. Deze wedstrijd wordt afgesloten met een gezellige BBQ.
 
Van november t/m februari spelen we vanaf 10 uur scramble 3-bal strokeplay wedstrijden over 18 holes, waarbij u ook kunt inschrijven voor 9 holes.
 
Gedurende het hele jaar is er op elke laatste donderdag van de maand altijd een gunshot scramble 3-bal strokeplay wedstrijd over 9 holes met de mogelijkheid om na afloop ook deel te nemen aan de lunch in het clubhuis.
 
We sluiten het seizoen af met een gezellige bijeenkomst waar de golfster/golfer van het jaar bekend gemaakt wordt.
 
Voor elke wedstrijd zoeken wij een sponsor onder de deelnemers. De prijzen voor de winnaars worden tijdens de lunchwedstrijden bekend gemaakt en uitgereikt.
 
Deelname aan deze wedstrijden door middel van inschrijving via Proware.
Voor al onze wedstrijden is er geen inschrijfgeld verschuldigd.
 
Jeugd
Jong of zeer jong, starter of gevorderd: ook jeugdspelers worden optimaal ondersteund door de Hoenshuis Golf Academy!

De doelstelling is om nieuwe jeugdspelers zo snel mogelijk op Baanbewijs niveau te brengen. De jeugdspelers kunnen vervolgens via het Handicap traject (via Qualifying Kaarten) hun handicap behalen en deelnemen aan wedstrijden.

Golflessen
Het Jeugdprogramma 2024 bestaat uit 20 lessen 1 of 1,5 uur. De jeugd wordt ingedeeld op leeftijd waarbij de jeugd boven de 12 jaar les krijgt van onze Headpro Iain Forrester (vanaf 17 uur) en de jeugd onder de 12 jaar les krijgt van onze pro Stef Gresel (vanaf 16 uur).
 
Bovenstaand Jeugdprogramma met 25 lesuren wordt aangeboden tegen de zeer aantrekkelijke prijs van €285 per kind doordat de Vereniging aan deze lessen bijdraagt.

Hier kunt u de informatiebrochure vinden met daarbij het inschrijfformulier.

Jeugd beneden de leeftijd van 14 jaar kan via een aangepast programma het Regel- en Etiquette examen halen. Neem voor meer informatie contact op met een van de Pros of met de Jeugd Commissie van Golf & Country Club Hoenshuis.

Uiteraard genieten ook gevorderde jeugdspelers van optimale lesbegeleiding door onze Pros.
NGF Competitie
Golf & Country Club Hoenshuis kent een mooie historie in de NGF-competitie, waar wij al jaren goed zijn voor kampioenschappen. Dit jaar wordt Hoenshuis vertegenwoordigd door maar liefst 14 teams, U ziet, ook de prestatieve speler komt bij ons aan bod.

De NGF-competitie is een serie Matchplay-wedstrijden voor clubteams, bestaande uit amateur golfers. Het team bestaat uit 6 vaste en 1 of 2 reserve spelers. De NGF-competitie wordt in het algemeen in april/mei gespeeld.
Diners, Lezingen en Reizen
De Club organiseert regelmatig diners en lezingen in het prachtige decor van ons Clubhuis.
Ook vinden er regelmatig golfuitstappen en reizen plaats.
Hoenshuis Golf Academy
Leden van Golf & Country Club Hoenshuis hebben toegang tot de lessen en activteiten van de Hoenhuis Golf Academy, een van de beste golfscholen van het Zuiden.
De Club beschikt daarnaast over prachtige oefenfaciliteiten, waaronder een overdekte en verlichte driving range, meerdere putting greens en een 5 holes pitch & put baan.
Voordelig spelen op andere mooie banen
Als Lid van Golf & Country Club Hoenshuis, geniet u exclusief van gereduceerd greenfee tarief bij deze 3 andere prachtige Clubs:

- Golf Château de la Tournette | ​een van de mooiste en meest prestigieuze Clubs van de Benelux, met 2 topbanen L'Américain en L'Anglais.
- Golf & Hotel de Pierpont | een uitdagende en aangename parkbaan, met bijhorend hotel.
- Golf Club Enghien | een imponerende, lange baan van modern ontwerp in een klassieke omgeving.
Business Club
De mogelijkheden voor relatiebeheer op en rond een golfbaan zijn zo goed als onbeperkt. Waar anders kunt u samen een aangename sport beoefenen, in een prachtige en prestigieuze omgeving waar rust en privacy geboden wordt ? 

BUSINESS CLUB HOENSHUIS IS HET GOLFNETWERK VAN ZAKELIJK ZUID-LIMBURG !

En dat is niet zonder reden. Het Business Membership van Hoenshuis biedt uw bedrijf de ideale formule, met een waaier aan waardevolle diensten :
- Visibiliteit binnen de golfgemeenschap
- Volop mogelijkheden om te netwerken
- Kwaliteitsvolle Business Club evenementen, voor u en uw relaties
- Gratis gebruik van prachtige boardrooms en zalen, voor uw zakelijke bijeenkomsten
- Een stijlvol restaurant voor uw zakelijke lunch of diner
- Voordelige tarieven voor het organiseren van golfclinics of complete bedrijfsgolfdagen
- Speelkaart voor een of meerdere bedrijfsvertegenwoordigers
- Speelt u nog geen golf? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat u dit leert - gratis !

Is uw bedrijf geinteresseerd in de diensten en Lidmaatschap formules van het Business Membership ?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, voor nadere informatie, een bezoek met rondleiding van de Club of gastdeelname aan een Business Club Event.