Clubleven
Leden van Golf & Country Club Hoenshuis genieten het gehele jaar van een schitterende en uitdagende golfbaan, prachtige Clubhouse faciliteiten en een bruisend Clubleven rondom talrijke sportieve en sociale activiteiten.

Gevordere of beginnende speler, jong of minder jong, veel of weing tijd, ontspanning of prestatief, man of vrouw: Hoenshuis biedt voor ieder wat wils. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende activeiten waar u als Lid toegang tot heeft. Welkom !
Week- Weekend- & Avondwedstrijden
Golf & Country Club Hoenshuis biedt haar Leden tal van wedstrijden. Het hele jaar door, in de week en in het weekend, tijdens de avond en op 9 of 18 holes. Van gezelligheidswedstrijden tot clubkampioenschappen. Met verschillende spelformules en regelmatig een mooie prijzentafel. Voor elke agenda en ieder spelniveau. De organisatie van deze wedstrijden, die voor alle Leden toegankelijk zijn, ligt bij de Wedstrijdcommissie.
Dames
De Damescommissie organiseert iedere dinsdagochtend tussen maart en oktober een golfwedstrijd voor alle dames van de Club. Dit is de zogenaamde Damesdag. Op de wedstrijddagen zorgt de Commissie voor een leuk thema. We organiseren qualifying competities, wedstrijden met verschillende spelvormen en maandelijks wordt er samen genoten van de culinaire inspanningen in het Clubhuis.

Sportiviteit, harmonie en gezelligheid staan voorop!
Heren
Op dinsdagmiddag organiseert de Wedstrijdcommissie van mei tot en met september een tiental Herenmiddaggen. Na afloop van de Herenmiddag wordt er gezamenlijk een hapje en een drankje genuttigd op het schitterende terras van Hoenshuis.
Senioren
Donderdag is de vaste Seniorendag op Hoenshuis. Deze wedstrijden staan open voor alle Leden vanaf 50 jaar, zowel dames als heren, met een handicap registratie.

In de winterperiode - november tot en met februari - spelen we 1 wedstrijd per maand. Deze 3-bal strokeplay wedstrijden over 9 holes beginnen om 10:30 uur en na afloop kunt u deelnemen aan de lunch in het Clubhuis.

Tijdens het seizoen - maart t/m oktober - organiseren we elke donderdag vanaf 9 uur een wedstrijd over 18 holes, waarbij het ook mogelijk is om voor 9 holes in te schrijven. De laatste donderdag van de maand is er altijd een 4-bal strokeplay wedstrijd over 9 holes met ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de lunch na afloop.

De wedstrijdvormen van de niet-lunch wedstrijden zijn zeer gevarieerd. Zo spelen we bijvoorbeeld hidden holes, vlaggen wedstrijd, 4 stokken wedstrijd, greensome, foursome, individuele stableford wedstrijden.
Van de 9 individuele stableford wedstrijden tellen de 7 beste resultaten mee voor de golfster/golfer van het jaar prijs.

Medio juli organiseren we altijd een special member invitation wedstrijd, waarbij u zelf kunt bepalen met wie u samen wilt spelen. Deze wedstrijd wordt afgesloten met een gezellige BBQ.

Eind november sluiten we het seizoen af met een eindfeest waar de Senior golfer/golfster van het jaar bekend gemaakt wordt.
 
Alle wedstrijden van de senioren zijn non-qualifying. Voor elke wedstrijd wordt een sponsor gezocht onder de deelnemers. De prijzen worden tijdens de lunchwedstrijden uitgereikt.
 
Voor al deze wedstrijden geldt dat er via Proware moet worden ingeschreven.
Het inschrijfgeld voor de wedstrijden is € 3,50 en voor de lunches betaalt u tussen de € 12,50 en € 14,00,
Jeugd
Golf & Country Club Hoenshuis biedt een actieve jeugdwerking, georganiseerd door de Jeugdcommissie voor de Leden tot 18 jaar. Het streven is dat de jeugdleden tijdens activiteiten van de Jeugdcommissie plezier krijgen in het golfspel, kunnen oefenen wat ze leren in de lessen van de Pros en spelenderwijs de regels van het golfspel leren.

Golflessen
De Hoenshuis Golf Academy biedt het jeugdlesprogramma aan. Deze lessen worden op vrijdagavond van 16.00-17.00 uur en van 17.00-18.00 uur gegeven. Bij voldoende animo zijn lessen op zondagochtend of woensdagmiddag mogelijk. De kosten per deelnemer zijn € 180. Aanmelden voor het lesprogramma kan bij Head Pro Iain Forrester.

Wat leer je bij de Pros?
Putten: basistechniek, lengte en richting, korte puts en lezen van de green bij lange puts
Swing: grip, techniek hybride/houten | Chippen: basistechniek, doel van de slag, zwaailengte
Bunker: basistechniek, doel van de slag, zwaailengte (zandslaan)
Pitchen: basistechniek, doel van de slag, zwaailengte | Etiquette en regels | Clubkeuzes

Jeugdcoach Lessen
Elke laatste zondagmorgen van de maand kunnen jeugdleden samen met een jeugdcoach in kleine groepjes de baan in om te oefenen wat van de Pros hebben geleerd.
 
Wedstrijden
De Jeugdcommissie organiseert twee jeugdwedstrijden per jaar, een openings- en een sluitingswedstrijd. Bij de sluitingswedstrijd kan eventueel een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje mee worden genomen.

Jeugd Clubkampioenschap
 
Limburg Golf Trophy
Dit is een serie jeugdwestrijden, tesamen georganiseerd door de jeugdcommissies van de Limburgse golfclubs. 
 
NGF Jeugdcompetitie
Jeugdleden met een handicap (HCP) van 40 of minder kunnen namens G&CC Hoenshuis in teamverband deelnemen aan de NGF jeugdcompetitie.
 
Algemene Clubwedstrijden
De wedstrijden die door de wedstrijdcommissie van G&CC Hoenshuis worden georganiseerd zijn ook toegankelijk voor jeugdleden met een HCP.
NGF Competitie
Golf & Country Club Hoenshuis kent een mooie historie in de NGF-competitie, waar wij al jaren goed zijn voor kampioenschappen. Dit jaar wordt Hoenshuis vertegenwoordigd door maar liefst 14 teams, U ziet, ook de prestatieve speler komt bij ons aan bod.

De NGF-competitie is een serie Matchplay-wedstrijden voor clubteams, bestaande uit amateur golfers. Het team bestaat uit 6 vaste en 1 of 2 reserve spelers. De NGF-competitie wordt in het algemeen in april/mei gespeeld.
Bridge
Gedurende het herfst- en winterseizoen kunnen Leden bridgen in ons Clubhuis.

Dag: Dinsdagmiddag en Vrijdagmiddag van 13:30 tot ongeveer 16:30 uur. In de Haerenzaal van het clubhuis. Na het bridgen is er gelegenheid om te borrelen in het restaurant.
 
Deelnemers: U hoeft geen STER speler te zijn om deel te nemen, Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de het secretariaat.

Kosten: 40 € pp per seizoen. Hiervan wordt iedere maand een prijs gekocht en af en toe een traktatie. Het restbedrag wordt besteed aan een diner in maart als afsluiting van het seizoen.
 
Spel: Er worden 24 spellen gespeeld. De uitslag wordt wekelijks op de website gepubliceerd. De beste 12 scores die tijdens het seizoen behaald zijn bepalen de uiteindelijke winnaar.

Er is ook een maandprijs die gewonnen wordt door het koppel dat het dichtst bij een vooraf bepaald percentage heeft gescoord.

Wilt u in een gezellige, ontspannen sfeer bridgen? Aarzel dan niet en speel mee!
Diners, Lezingen en Reizen
De Club organiseert regelmatig diners en lezingen in het prachtige decor van ons Clubhuis.
Ook vinden er regelmatig golfuitstappen en reizen plaats.
Hoenshuis Golf Academy
Leden van Golf & Country Club Hoenshuis hebben toegang tot de lessen en activteiten van de Hoenhuis Golf Academy, een van de beste golfscholen van het Zuiden.
De Club beschikt daarnaast over prachtige oefenfaciliteiten, waaronder een overdekte en verlichte driving range, meerdere putting greens en een 5 holes pitch & put baan.
Voordelig spelen op andere mooie banen
Als Lid van Golf & Country Club Hoenshuis, geniet u exclusief van gereduceerd greenfee tarief bij deze 3 andere prachtige Clubs:

- Golf Château de la Tournette | â€‹een van de mooiste en meest prestigieuze Clubs van de Benelux, met 2 topbanen L'Américain en L'Anglais.
- Golf & Hotel de Pierpont | een uitdagende en aangename parkbaan, met bijhorend hotel.
- Golf Club Enghien | een imponerende, lange baan van modern ontwerp in een klassieke omgeving.
Business Club
De mogelijkheden voor relatiebeheer op en rond een golfbaan zijn zo goed als onbeperkt. Waar anders kunt u samen een aangename sport beoefenen, in een prachtige en prestigieuze omgeving waar rust en privacy geboden wordt ? 

BUSINESS CLUB HOENSHUIS IS HET GOLFNETWERK VAN ZAKELIJK ZUID-LIMBURG !

En dat is niet zonder reden. Het Business Membership van Hoenshuis biedt uw bedrijf de ideale formule, met een waaier aan waardevolle diensten :
- Visibiliteit binnen de golfgemeenschap
- Volop mogelijkheden om te netwerken
- Kwaliteitsvolle Business Club evenementen, voor u en uw relaties
- Gratis gebruik van prachtige boardrooms en zalen, voor uw zakelijke bijeenkomsten
- Een stijlvol restaurant voor uw zakelijke lunch of diner
- Voordelige tarieven voor het organiseren van golfclinics of complete bedrijfsgolfdagen
- Speelkaart voor een of meerdere bedrijfsvertegenwoordigers
- Speelt u nog geen golf? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat u dit leert - gratis !

Is uw bedrijf geinteresseerd in de diensten en Lidmaatschap formules van het Business Membership ?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, voor nadere informatie, een bezoek met rondleiding van de Club of gastdeelname aan een Business Club Event.