Clubleven
Leden van Golf & Country Club Hoenshuis genieten het gehele jaar van een schitterende en uitdagende golfbaan, prachtige Clubhouse faciliteiten en een bruisend Clubleven rondom talrijke sportieve en sociale activiteiten.

Gevordere of beginnende speler, jong of minder jong, veel of weing tijd, ontspanning of prestatief, man of vrouw: Hoenshuis biedt voor ieder wat wils. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende activeiten waar u als Lid toegang tot heeft. Welkom !
Dames
De Damescommissie organiseert iedere dinsdagochtend tussen maart en oktober een golfwedstrijd voor alle dames van de Club. Dit is de zogenaamde damesdag. Op alle wedstrijddagen zal de commissie zorgen voor een leuk thema. Wij organiseren qualifying competities, wedstrijden met verschillende spelvormen en maandelijks zullen zij samen genieten van de culinaire inspanningen van de keukenbrigade van Hoenshuis.

Sportiviteit, harmonie en gezelligheid staan voorop.

Heeft u interesse om mee te spelen? Neem dan contact met ons op via 045- 5753300.
Heren
Op dinsdagmiddag organiseert de Herencommissie van mei tot en met september de Herenmiddag. Tussen de maanden mei en september organiseren zij voor u 10 Herenmiddagen. Voor al deze wedstrijden is geen voorinschrijving via de website vereist. Na afloop van deze herenmiddag zal er gezamenlijk een hapje en een drankje genuttigd worden op het schitterende terras van Hoenshuis. 

Heeft u interesse om mee te spelen? Neem dan contact met ons op via 045- 5753300.
Senioren
De wedstrijden van de senioren staan open voor alle leden vanaf 50 jaar, zowel dames als heren, met een handicap registratie. De donderdag is de vaste seniorendag.

In de winterperiode - november tot en met februari - spelen we maar 1 wedstrijd per maand.  Deze 3-bal strokeplay wedstrijden over 9 holes beginnen om 10:30 uur en na afloop kunt u deelnemen aan de lunch in het clubhuis. 
In de overige maanden organiseren we elke donderdag vanaf 9 uur een wedstrijd over 18 holes, waarbij het ook mogelijk is om voor 9 holes in te schrijven. De laatste donderdag van de maand is er altijd een 4-bal strokeplay wedstrijd over 9 holes met ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de lunch na afloop.

De wedstrijdvormen van de niet-lunch wedstrijden zijn zeer gevarieerd. Zo spelen we bijvoorbeeld hidden holes, vlaggen wedstrijd, 4 stokken wedstrijd, greensome, foursome, individuele stableford wedstrijden.
Van de 9 individuele stableford wedstrijden tellen de 7 beste resultaten mee voor de golfster/golfer van het jaar prijs.

Medio juli organiseren we altijd een special member invitation wedstrijd, waarbij u zelf kunt bepalen met wie u samen wilt spelen. Deze wedstrijd wordt afgesloten met een gezellige BBQ.
Eind november sluiten we het seizoen af met een eindfeest waar de golfer/golfster van het jaar bekend gemaakt wordt.
 
Alle wedstrijden van de senioren zijn non-qualifying. Voor elke wedstrijd zoeken wij een sponsor onder de deelnemers. De prijzen voor de winnaars worden tijdens de lunchwedstrijden uitgereikt.
 
Voor al deze wedstrijden geldt dat er via Proware moet worden ingeschreven.

Het inschrijfgeld voor de wedstrijden is € 3,50 en voor de lunches betaalt u tussen de € 12,50 en € 14,00
 
Jeugd
De jeugdcommissie van Golf & Country Club Hoenshuis (GCC Hoenshuis) is actief voor de jeugd tot 18 jaar. Het streven is dat de jeugdleden die deelnemen aan de activiteiten van de jeugdcommissie plezier krijgen in het golfspel, kunnen oefenen wat ze leren in de lessen van de golfpro’s en spelenderwijs de regels van het golfspel leren.

Golflessen.
De pro’s bieden jeugdlessen aan. Deze lessen worden op vrijdagavond van 16.00-17.00 uur en van 17.00-18.00 uur gegeven. Bij voldoende animo zijn lessen op zondagochtend of woensdagmiddag mogelijk. De pro’s bieden in. De kosten per deelnemer zijn € 180. Aanmelden voor de lessen kan via info@isforgolf.nl of bij de pro Iain Forrester.
Wat leer je bij de pro’s?
Putten: basistechniek, lengte en richting, korte puts en lezen van de green bij lange puts.
Swing: grip, techniek hybride/houten
Chippen: basistechniek, doel van de slag, zwaailengte
Bunker: basistechniek, doel van de slag, zwaailengte (zandslaan)
Pitchen: basistechniek, doel van de slag, zwaailengte
Etiquette en regels
Clubkeuzes
 
Jeugdcoach lessen.
Elke laatste zondagmorgen is er een jeugdcoach les.
Samen met een jeugdcoach gaan de jeugdleden in kleine groepjes de baan in om te oefenen wat ze in de lessen van de pro’s hebben geleerd.
De jeugdleden spelen in deze lessen de holes 14, 15, 16, 17 en 18 van de baan.
In de kalender van de baan wordt bekend gemaakt wanneer er jeugdcoach lessen zijn. Wanneer er andere leden in de baan zijn vragen we aan hen begrip voor het feit dat er misschien niet zo snel gespeeld wordt als normaal gebruikelijk is.
 
Om in te plannen hoeveel jeugdcoaches aanwezig moeten zijn op zondagmorgen is het belangrijk dat de jeugdleden zich hiervoor van te voren aanmelden.
De jeugdcommissie heeft een groeps whatsapp aangemaakt. Leden die hierin zijn opgenomen kunnen zich via deze groeps whatsapp aanmelden. Leden die hierin nog niet zijn opgenomen kunnen zich aanmelden bij jeugdhoenshuis@kpnmail.com.
 
Wedstrijden
De jeugdcommissie organiseert twee jeugdwedstrijden per jaar, een openings- en een sluitingswedstrijd. Bij de sluitingswedstrijd kan besloten worden dat de jeugdleden die meedoen een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje mee mogen nemen.
 
Bij voldoende inschrijvingen is er jaarlijks een jeugdkampioenschap. De winnaar hiervan is voor dat jaar de jeugdkampioen van GCC Hoenshuis.
 
LJT wedstrijden.
Elk jaar organiseren de jeugdcommissies van de Limburgse golfclubs een serie wedstrijden onder de naam Limburg Golf Trophy.
Er wordt gestart in 4 categorieën:
 
A: Jeugdspelers met een handicap lager dan 18.4
B: Jeugdspelers met een handicap tussen 18.5 en 36.0
C: Jeugdspelers met een handicap tussen 36.1 en 54.0
D: Jeugdspelers met GVB zonder handicap
 
In 2020 worden de wedstrijden georganiseerd door:
Golfclub Brunsummerheide op 24 mei 2020
De Herkenbosche op 30 augustus 2020
Golf & Countryclub Crossmoor op 13 september 2020
Golf & Countryclub Hoenshuis op 27 september 2020
 
Aanmelden voor de LJT wedstrijden kan een week voordat de wedstrijd wordt gespeeld door een e-mail te sturen naar jeugdhoenshuis@kpnmail.com.
 
NGF jeugdcompetitie.
Jeugdleden met een handicap (HCP) van 40 of minder kunnen meedoen aan de NGF jeugdcompetitie. Om vanuit GCC Hoenshuis mee te doen aan de jeugdcompetitie is het nodig om een team te hebben van minimaal 6 jeugdspelers.
 
Wedstrijden van de wedstrijdcommissie.
Ook de wedstrijden die door de wedstrijdcommissie van GCC Hoenshuis worden georganiseerd zijn toegankelijk voor jeugdleden met een HCP. Het aanmelden voor deze wedstrijden moet via de website van GCC Hoenshuis in Mijn Hoenshuis Proware.
Week- Weekend- & Avondwedstrijden
Golf & Country Club Hoenshuis organiseert tal van wedstrijden per jaar, variërend van gezelligheidswedstrijden tot clubkampioenschappen. De organisatie van wedstrijden, die voor alle leden van golfclub Hoenshuis toegankelijk zijn, ligt bij de Wedstrijdcommissie.

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via 045- 5753300.
NGF Competitie

Namens Golf & Country Club Hoenshuis komen al een aantal jaren competitieteams uit in de NGF-competitie. Dit jaar spelen wij met maar liefst 14 teams in de competitie, waar wij al jaren goed zijn voor kampioenschappen. U ziet ook de prestatieve speler komt bij ons aan bod.

De NGF-competitie is een serie Matchplay-wedstrijden voor clubteams, bestaande uit amateur golfers. Het team bestaat uit 6 vaste en 1 of 2 reserve spelers. De NGF-competitie wordt in het algemeen in april/mei gespeeld. 

Heeft u minimaal HCP 36 en lijkt het u leuk om met een team van minimaal 6 spelers namens Hoenshuis ook in actie te komen in de NGF-competitie neem dan contact met ons op!
 
Bridge
In het herfst-winterseizoen kunnen leden vanaf eind oktober tot eind maart bridgen in ons clubhuis.

Dag: Dinsdagmiddag en Vrijdagmiddag van 13:30 tot ongeveer 16:30 uur. In de Haerenzaal van het clubhuis. Na het bridgen is er gelegenheid om te borrelen in het restaurant.
 
Deelnemers: U hoeft geen STER speler te zijn om deel te nemen, Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de het secretariaat.

Kosten: 40 € pp per seizoen. Hiervan wordt iedere maand een prijs gekocht en af en toe een traktatie. Het restbedrag wordt besteed aan een diner in maart als afsluiting van het seizoen.
 
Spel: Er worden 24 spellen gespeeld. De uitslag wordt wekelijks op de website gepubliceerd. De beste 12 scores die tijdens het seizoen behaald zijn bepalen de uiteindelijke winnaar.

Er is ook een maandprijs die gewonnen wordt door het koppel dat het dichtst bij een vooraf bepaald percentage heeft gescoord.

Wilt u in een gezellige, ontspannen sfeer op bridgen? Aarzel dan niet en speel mee!
 
Diners, Lezingen en Reizen
Hoenshuis Golf Academy
Golf & Country Club Hoenshuis beschikt over professionele faciliteiten om het golfspel te verbeteren.

Driving Range

De overderkte en verlichte driving range is zeer geschikt om het golfspel te verbeteren. Een ballenkaart voor de driving range kunt u bij de receptie kopen. 

Oefenholes

Golf & Country Club Hoenshuis beschikt over vijf uitdagende par 3 oefenholes. Deze unieke holes zijn zeer geschikt voor zowel beginnende als gevorderde golfers. Naast de oefenholes ligt een  chipping-/pitching green en naast het clubhuis een putting green.
Voordelig spelen op andere mooie banen
Golf & Country Club Hoenshuis maakt deel uit van een viertal golfbanen:

- Chateau de la Tournette (B)
- Golf de Pierpont (B)
- Golf Enghien (B)

Als lid van Hoenshuis heeft u de mogelijkheid, tegen gereduceerd tarief, op een van deze schitterende golfbanen te spelen. U kunt gebruik maken van deze regeling als op de NGF kaart Hoenshuis staat vermeld. Bovenstaande is een uitbreiding op het bestaande lidmaatschap.

Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om te golfen op de aangesloten banen, wordt geadviseerd de betreffende golfclub te raadplegen en/of contact op te nemen met de receptie van Hoenshuis voor het reserveren van een starttijd. Vermeld duidelijk dat u lid bent van Golf & Country Club Hoenshuis en dat u gebruik wilt maken van het gereduceerd tarief.
Business Club